Одштампај ову страницу
19
фебруар

У уторак отварање асфалтиране улице „Девет Југовића“

Објављено у Сервисне

Свечано отварање асфалтиране улице “Девет Југовића” у Грачаници одржаће се у уторак, 23. фебруара у 14 часова, чиме ће се још једном указати на успешну сарадњу између пројекта ДЕМОС и општине Грачаница.

Отварању ће, поред представника ДЕМОС, присуствовати и председник општине Грачаница Владета Костић.


Улица „Девет Југовића“ асфалтирана је на предлог општинских званичника у циљу побољшања јавних простора и инфраструктуре.

„Циљ финансирања овог пројекта је побољшање кретања и инфраструктуре у општини Грачаница. Други циљ је обука општинских службеника за боље пројектовање, бољи процес набавке и надгледање пројеката, заједено са представницима ДЕМОС“, каже менаџер пројекта ДЕМОС Норберт Пијлс.


Из општине Грачаница истичу да је добро уређена инфраструктура важна за даљи развој.

 „Асфалтирањем смо решили проблем кретања у овом делу Грачанице и сигурност у саобраћају. Овим смо показали да је за развој наше општине и саме Грачанице важно уређење и рубних делова“, каже директор јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић.

 
У Грачаници су асфалтирана два крака улице „Девет Југовића“, један у дужини од 227 метара и други од 168 метара. За асфалтирање издвојена су средства од 41.000 евра, 70 % средстава обезбедио је ДЕМОС, а општина Грачаница је учествовала са 30 %.

Прочитано 1643 пута Објављено петак, 19 фебруар 2016 10:06
Оцени овај чланак
(0 гласова)