Одштампај ову страницу
29
јануар

Живот и стандарди - Нови живот Грачанице

Објављено у Вести

Интервју са председником општине Грачаница Владетом Костићем, посета породици Виријевић и обилазак васпитне установе „Сунце у Доњој Гуштерици и Ватрогасне станице у Лапљем Селу само су део јуче емитоване документарне емисије РТС „Живот и стандарди“ која говори о збивањима и животу српског становништва на Косову.

Ауторка Татјана Манојловић покушала је да продре у живот и скрене пажњу на свакодневне проблеме обичних људи у нашој општини али и представи промене које су се десиле у веома кратком временском периоду у овом делу Косова захваљујући пожртвованости општинског руководства у последње две године.

Председник општине Грачаница Владета Костић говорио је о проблему становања и начину на који се он решава, али о радовима на санацији прошлогодишњих поплава.

„Када је реч о становању, општина Грачаница својим средствима изградиће зграду од 600 квадрата, помоћићемо реконструкцију и проширење стамбених јединица онима којима је то потребно и исправићемо злоупотребе у овом сектору“, казао је између осталог Костић.

Екипа РТС је заједно са председником Костићем за Српску Нову годину обишла ватрогасну станицу у Лапљем Селу.

У емисији се говори и о проблемима људи у контејнерском насељу у Грачаници. Екипа је обишла породицу Виријевић која је недавно добила стамбену јединицу. Екипа РТС обишла је и приватно предузеће „Шкурт“ и васпитно-образовну установу „Сунце“ у Доњој Гуштерици.

"Грачаница је место које је постало административни и културни центар српског грађанског корпуса на Косову, решавају се комунални, инфраструктурни и они тежи, социјални проблеми. Грачаница је сада оно што је некада за Србе са Косова била Приштина или како то дефинишу културни посленици - рефлекс умрлог града" наводи РТС на свом сајту.

РТС-а је кроз ову емисију забележио дочек  Нове Годину по Јулијанском календару у центру Грачанице а целу емисију можете погледати испод.

Прочитано 1731 пута Објављено петак, 29 јануар 2016 18:08
Оцени овај чланак
(3 гласова)