Одштампај ову страницу
27
јануар

Опрема за добитнике пројекта ХЕЛП организације

Објављено у Вести

Додељена је опрема добитницима пројекта „Подршка социо-економској стабилности кроз оснаживање микро бизнис сектора на Косову“, који реализује немачка организација ХЕЛП у сарадњи са општином Грачаница.

Споразум о сарадњи који се односи на финасијску помоћ за покретање малих бизниса, занатства и пољопривредне производње на територији општине Грачаница између немачке организације ХЕЛП и општине Грачаница потписан је јуна месеца 2015. године.

Овим пројектом планирано је отварање 40 нових предузећа на територији општине Грачаница као и подршка већ постојећим микро предузећима. Други део пројекта биће завршен у 2016. години.

Саветник градоначелника Александар Томић наводи да је главни циљ пројекта смањење незапослености и подршка развоју приватног сектора.

„Задовољство ми је да саопштим да се први круг доделе грантова за оснивање нових и подршку постојећих предузећа успешно приводи крају поделом ове опреме. Завршетком овог круга отворено је 20 нових предузећа на територији наше општине, а нови привредници добили су опрему која им је неопходна за рад. У скорије време очекује се отварање и другог позива за подношење бизнис планова што ће резултовати отварањем још 20 нових предузећа. Сматрам да смо овим појектом успешно остварили оба циља“, казао је Томић.

Опрема је данас подељена и породици Трајковић из Грње Гуштерице.

„Ова помоћ ми много значи како бих постигао да обрадим сво земљиште које имам. Сад ће бити много лакше како мени тако и мојим рођацима“, рекао је добитник Бобан Трајковић.

Опрема је подељена 21. добитнику а током 2016. године биће завршен и други део пројекта.

Општина Грачаница цео пројекат финасира са 15 процената од укупне вредности.

Прочитано 1439 пута
Оцени овај чланак
(1 глас)

Повезани чланци