Одштампај ову страницу
28
септембар

ТОГ: Едукативне посете Улпијани и манастиру

Објављено у Сервисне

Туристичка организација Грачанице и ове године организује едукативне посете за основце и средњошколце археолошком налазишту Улпијана и манастиру Грачаница.

Посете се организују у договору са директорима основних и средњих школа.


Ученици ће у пратњи предметних професора (историје или географије) и туристичког водича, имати прилику да посете и боље се упознају са историјом, архитектуром и фрескописом манастира Грачаница, као и са историјом и архитектуром археолошког парка Улпијана.


Циљеви едукативних посета су боље упознавање ученика са културним насеђем у општини Грачаница и подизање свести о значају и очувању културног наслеђа.


Посете ће бити одржане у периоду од 1. до 5. октобра 2018. године, при чему ће сваког дана по две школе имати прилику да обиђу манастир и археолошки парк. Прва посета ће бити организована у понедељак, 1. октобра, у 9 часова са Медицинском школом из Грачанице, а затим у 13 часова са ОШ Краљ Милутин.


Претходне године је у оквиру едукативних посета више од 600 ученика основних и средњих школа имало прилику да посети ове две најпосећеније туристичке атракције на територији општине Грачаница.


Током 2017. године манастир је посетило око 100.000 туриста, док је археолошки парк Улпијану посетило око 30.000 туриста.


Превоз за едукативне посете организовала је ТО Грачанице у сарадњи са општином Грачаница и Градско-саобрађајним предузећем привременог органа општине Приштина.

 

Извор: РТВ КИМ

Прочитано 688 пута Објављено петак, 28 септембар 2018 12:55
Оцени овај чланак
(0 гласова)